مسئله ماهواره پدیده نوظهورى است که بنیاد اخلاقى جوامع اسلامى را به خطر انداخته و از جدیدترین سلاحها و حرکتهاى مرموز غرب در رویارویى با مسلمانان به شمار مىرود که ویرانیهایى همچون روابط نامشروع، خشونت در رفتار، مادى گرایى صرف و امثال آن را به دنبال دارد.
از این رو بسیارى از مردم به ماهواره، با دیده خشم نگریسته و بر این عقیدهاند که باید آن را مانند آپاندیس که درمانى جز قطع و بریدن ندارد، ریشه کن ساخت، اما واقع این است که آنتنهاى ماهواره همچون رادیو، تلویزیون و ویدیو ابزار نوینى است که هم مىتوان آن را در امور سودمند و هم در امور زیانبار بکار گرفت. چنانکه بسیارى از خانوادههاى مسلمان که در کشورهاى غربى به سر مىبرند، براى آموزش زبان عربى فرزندان خود و نیز استفاده از پخش برنامههاى قرآن کریم در بعضى کانالها، از همین آنتنهاى ماهواره استفاده مىنمایند.
آرى همان طور که دشمنان دین از این وسایل، در راه ترویج ضد ارزشهاى منحط اخلاقى و افکار ویرانگر خود استفاده مىکنند، مسلمانان نیز مىتوانند با بهرهگیرى صحیح از این پدیده نوین، آن را در راه ارشاد و هدایت انسانها بکار گرفته و فرهنگ اسلامى خود را در همه آفاق بگسترانند.
اما بىعنایتى ملموس مسلمانان سبب شده غربیها این وسایل را در قلمرو خود در آورده و آنها را در جهت اهداف کینه توزانه، بر ضد ارزشهاى والاى انسانى بکار اندازند.
حال پیش از آن که به راه حلهاى مناسب، براى تبدیل این دستگاه منفى به دستگاهى مثبت اشاره شود، باید این حقیقت را خاطرنشان ساخت که راهاندازى و بکارگیرى ماهواره در این عصر، زنجیرهاى از نبرد میان مادیت و مادیگرایى و نشانگر عمق مبارزه و رویارویى با ارزشهاى انسانى است که مکتب حیاتبخش اسلام آن را به جامعه بشرى هدیه نمود.
در گذشته نزدیک، جهان غرب با نیروى نظامى و لشکرکشى بر ضد جهان اسلام مىجنگید، ولى امروزه از طریق تهاجم فرهنگى و مبارزه با ارزشهاى والاى انسانى توسط آنتنها و ماهوارههاى پیشرفته، بر علیه اسلام و مسلمین بپا خاسته است.. این مسئله بیش از آن که یک معضل سیاسى یا اخلاقى و روانى باشد، یک پدیده فرهنگى است و ما باید از بعد فرهنگى با آن برخورد کنیم، زیرا همواره امتهاى پیشرفته و برخوردار از فرهنگ قوى و غنى قادرند موجودیت و اقتدار خود را بر امتهاى شکست خورده و عقب افتاده تحمیل کنند. و اکنون هیچ راه چاره و علاجى بهتر از این نیست که مسلمانان به پیش روند و جاى خود را در جامعه جهانى باز نموده و همانند گذشته موقعیت و جایگاه واقعى خود را در این دنیاى پهناور به دست آورند.
هیچ بعید نیست در آیندهاى نزدیک، گیرندههاى کوچک ماهواره که بتوان آن را داخل اتاق و در کنار تلویزیون و یا روى آن قرار داد به بازار عرضه شود، پس باید هرچه سریعتر، بررسىهاى بسیار دقیق و حساب شدهاى براى مقابله و برخورد اساسى با خطرات ماهواره، فیلمهاى ضد اخلاقى و امثال آن نمود.
مطالب این نوشتار در دو فصل خلاصه مىشود:
فصل اول: بازگشت به ریشهها.
فصل دوم: طرحها و پیشنهادات. ادامه این مطالب درپستهای بعدی ارائه می شود